Андреа пее на английски и на арабски в песента от Akcent

Андреа разкри подробности около проекта ѝ с румънската група Akcent. За сингъла, който съвсем скоро ще бъде представен, фолк звездата на "Пайнер" издава, че е на няколко езика. Изпълнителката съобщава, че премиерата на песента ще се състои в Мрежата.

"Най-новият ми проект за европейския пазар е ново парче, което е направено от Akcent. Много ми хареса парчето, което направиха за мен. В това парче пея хем на английски, хем на арабски. Може би ще запишем парчето и на още 1-2 езика, защото искаме да достигнем до различни пазари и да се хареса на повече хора по целия свят, което е моята цел. Надявам се да съм се справила добре, защото това е нова материя. Този проект би трябвало да излезе този месец в интернет, а през март да снимаме клип" - споделя Андреа.

Андреа обяви, че на Годишните награди на телевизия "Планета" ще излезе с чисто нова песен. Фолк звездата отново залага на парче от румънския хитмейкър Кости Йонита, с когото направи най-големите си хитове. Изненада за меломаните ще има и по отношение на сценичното представяне на сингъла, казва певицата.

"Реших, че след силния дует с Азис искам да представя самостоятелно парче. Ще представя песента по изненадващ начин, за да може феновете да не останат само с нова песен. Имаме концепция да бъде нещо нежно и семпло. Освен тази песен, от мен ще се чуе и още една песен, която не е за нашия пазар"- споделя тя и издава още: "Песента е бърза, игрива, купонджийска за дискотеките".

Васил Найденов: "Пайнер" стават все по-добри

Певецът Васил Найденов се включи със своя позиция в разразилия се медиен дебат и безкрайни дискусии относно спечелените от "Пайнер Медиа" почти два милиона лева по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“. Собственикът на компанията инж. Митко Димитров обясни, че парите основно ще отидат за по-качествена ТВ техника и за българския фолклор.
Ето и позицията на естрадната звезда Васил Найденов, изразена пред "24 часа":
Докато има телевизии и радиа, които не произвеждат, а въртят наготово чужди песни, други като "Пайнер" работят професионално и затова ще получават инвестиции.
Прост пример - направих един дует преди Нова година, предложих песента на няколко музикални телевизии, не я пуснаха. А от телевизия "The Voice" директно отказаха да пускат българска музика.
За разлика от тях, други като "Пайнер" подходиха професионално и тъкмо оттам предложиха да въртят песента. По същия начин се обадиха от "Ара аудио-видео".
Това са типични примери на два подхода - губещ и професионално печеливш.
Нещата ще бъдат такива, докато някои търсят авангардни моди и изпълняват чужди интереси. Това реално е една от причините у нас да няма българска музика. И ще е така, докато не се въведе закон за ротация на българска музика, както е във Франция и както е било в Италия. А има ли ротация, ще има и дотация. Иначе обрат е немислим и ще се обслужват чужди интереси. Но това е въпрос на държавен контрол и политика. Но отново въртим и сучим за едно и също.
Няма какво да се сърдим дали "Пайнер", или друг е получил инвестиция, след като почти никоя от телевизиите и радиата не желае да пуска българска музика, освен БГ радио. Познавам много мои колеги, и то от младото поколение, които нямат достъп до български ефир. Докато няма нормална ротация на българска музика, ще е така. Ако пуснеш телевизията, ще разбереш къде си, същото е в Турция, в Румъния... За Русия да не говорим.
Във Франция има Закон за френската музика. А у нас включиш ли радио или телевизия, няма да разбереш в коя страна се намираш. Преди години слушахме само съветска музика, сега - само американска и английска. Това е положението.
Аз не съм най-потърпевшият, защото продължавам да работя и имам всенародната
любов. Ами ако нямам тази любов народна и тепърва съм тръгнал да търся публика, какво би станало? По същия начин като на мен бе отговорено и на Ясен от група "Те", който направи прекрасна песен със съпругата си преди Нова година. И на тях им бе казано в тв "The Voice", че не се пуска БГ музика.

Преди това такъв отговор получиха и ФСБ. А в края на краищата те имат български ефир, работят под български флаг. Никак не е лесно да правиш музика в България. Производството на една песен струва много пари, произвеждането на видеоклип струва още повече. И когато накрая се произведе българска музика, тя не намира своето място за нормални ротации в нашите телевизии и радиа.
В случая не е страшно, че "Пайнер" са спечелили, а че другите не пускат българска музика. Да направят и те проекти и да печелят. Оня ден включих тяхната телевизия, пееше Галена. И снимките на видеоклипа бяха на световно ниво.
Странно разсъждава Теди Москов, като иска да организира протести, заради получената субсидия. Нека види причината, поради която се дава. За да се искат пари от еврофондовете, трябва да произвеждаш, а не да въртиш на автопилот чужди клипове. "Пайнер" денонощно пускат произведени от тях клипове. Не съм техен защитник, но истината е, че стават все по-добри.

"Булсатком" става четвъртият оператор

Сателитният оператор "Булсатком" е получил лиценз за четвръти GSM оператор от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Това потвърди Пламен Петков, юридически съветник на компанията.

Лицензът е за 10 години и струва на компанията 19 млн. лв., допълниха от комисията. Това е станало в присъствието на собственика Максим Заяков.
Основната цел на новия лиценз е да се предлагат пакетни услуги, като се предвиждат и индивидуални услуги - телевизионни услуги и телефония.
Получаването на документа се случва в разгара на търговския спор между сателитния оператор и bTV.
Folkmusic TV се надява, Bulsatcom да покаже на останалите три оператора, че може да предложи достъпни цени на своите клиенти, за разлика от Mtel, Vivacom и Globul.

Алисия и Ники се запалиха по гмуркането

Поп фолк дивата Алисия и нейният любим Ники Михайлов се запалиха по гмуркането.

Изпълнителката на хита "На кръгъл час" пусна кадър от екстремното им преживяване в социалната мрежа. А коментарът към снимката бе: "Уникално преживяване".

Двамата са извън страната още от края на миналата година и посрещнаха новата 2013 на екзотична дестинация. И макар че не споделят къде точно се намират, от останалите фотоси си личи, че са на доста топло място.

Алисия обаче не може само да почива, защото има много идеи за реализиране. Затова съчета почивката с работата и започна снимки за новия си клип, който ще е към песента "Мистър Грешен". Видеото се очаква скоро да бъде завършено под вещата режисура на Йордан Петков.

Скандално! bTV пак с рекордни рейтинги, а не се излъчва в половин България

Хиляди баби вадят черпаци и ровят в таблетите за да гледат „медийния лидер“
Съмненията, че bTV продължава да манипулира рейтингите си и така да изнудва рекламодателите със своите тарифи като „медиен лидер“ се потвърдиха.

След като Булсатком отряза сигнала на групата, гледаемостта на bTV изобщо не е пострадала, сочат последните данни за първите дни на януари. Дори напротив. Оказва се, че bTV отново измества конкуренцията в целия праймтайм. Докато от медията и Булсатком преговаряха за нов договор за 2013г., bTV заливаше медиите с ПР-материали, в които обвиняваше сателитния оператор, че укрива абонати. Според телевизията пазарният дял на Булсатком е 35%, а придворни експерти бързо изчислиха, че операторът има 1 млн. абонати. Ако това е така означава, че всеки трети българин не може да гледа БТВ. Оказва се обаче, че рейтингите показват точно обратното.

Според данните от втори януари, когато сигналът на bTV е прекъснат, телевизията се радва на първо място още от шест сутринта. Телевизията има 29,44 % пазарен дял, което е два пъти повече от Нова телевизия, която има едва 12,03%. Сутрешният блок на bTV още със самото си начало е пазарен лидер, като малко преди 8 часа пазарният дял достига близо 40%. За сравнение в този час ТВ7 разполата едва с 8,62 %, а Нова телевизия със 7,53% дял. Поне според рейтингите. bTV сдава първото място едва за десет минути между 10.25ч и 10.35ч. за сметка на „На кафе“ по Нова телевизия. След това обаче скучната говорилня, която предлага продуцираното от новия любимец на Лили Иванова Георги Тошев „Преди обед“ отново изпреварва конкурентите си.

Най-голямата измама обаче започва в праймтайм пояса, където цените на рекламата са най-високи. BTV поема първото място още в 19.10 ч и не го изпуска чак до 2 през нощта. Пиковите стойности в рейтингите надхвърлят 44 % пазарен дял около 23.25, когато обичайно са рекламите преди финала на „Шоуто на Слави“. За сравнение пийпълметрията отчита, че конкурентите от Нова телевизия разполагат едва с 6,23% пазарен дял, а ТВ7 едва 2,83%.

След като Булсатком изключиха сигнала на каналите от групата на bTV, телевизията може да се приема с обикновена антена и по интернет. Така излиза, че бабите са извадили от долапите големите черпаци и калайдисаните тави, пригодили са ги за антени и доволно пляскат на душевните терзания на главните герои в захаросаните турски сериали. Подобен случай имаше още през 2005 г., когато заради профилактика на БТК бяха изключени предавателите, но това не попречи bTV да отчете чудовищен 70% пазарен дял и по този начин се оказа, че зрителите гледат като хипнотизирани черен екран.

BTV предлага рекламни тарифи основани на рейтинг точки, които са обвързани с часовите пояси и рейтинга, който притежават съответните програми. Ако обаче програмите не достигат до достатъчен брой зрители рекламодателите имат право да претендират компенсации. С поредната рейтинг-далавера от bTV обаче удрят с един куршум два заека. Хем изпълняват задълженията си по рекламните си договори, по които прибират милиони левове, хем са с развързани ръце да рекетират кабелните оператори да им плащат за всички програми на групата. Така всеки зрител ще бъде принуден да търпи провалените проекти bTV Cinema и bTV Action, защото от bTV не отстъпват от позицията си да искат продажба в пакет при това на тройно по-висока цена. Явно изнудването от екрана не е достатъчен повод за назначаването на проверки как се изчислява рейтинга и какво се случва на рекламния пазар. Поне докато еврокомисарят по телекомуникациите и медиите Нели Крус не се обади от Брюксел. А може би е време да се намеси и еврокомисарят по конкуренцията Хоакин Алмуния, за да стане ясно дали bTV не нарушава правилата за конкуренция, като дава бонуси на фирми, които не рекламират в други медии своите продукти. Защото очевидно в София нещата се променят само от от Брюксел се обадят. Историята го доказва.
Присъединете се: "Без bTV"

Галена: Много момичета се опитват да ни подражават

Галена е сред най-актуалните фолк певици и впечатлява  не само с хитовите си песни в своя репертоар, но и със сценичните тоалети по време на концерти и клубни участия.

Изпълнителката на "Пайнер" си дава сметка, че с поведението и с облеклото си успява да увлече много момичета, които дори се стремят да й подражават като стайлинг. Според нея това, че те имитират любимите си музикални звезди в облеклото е грешка.

"Много от момичетата, които виждам по дискотеките, се опитват да подражават и на мен, и на мои колежки. Някой път съм се стряскала. Мога да ги посъветвам само да не искат да изглеждат като нас, защото нашият вид е сценичен, ние излизаме на сцена и това се изисква. В ежедневието сме съвсем различни. Когато ходя на дискотека, ако въобще имам времето да изляза, няма да изглеждам по начин, по който излизам на сцена, защото едно е сценично облекло, сценичен грим, друго е ежедневното. Бих ги посъветвала да бъдат себе си, да не подражават на някого, да не са натруфени, а да им е удобно и да се забавляват" - казва фолк звездата в свое интервю.

Факт е, че Галена демонстрира висок моден стил при всяка своя сценична изява и визиите й винаги са били най-обсъжданите както от меломаните, така също от светските журналисти и модни спецове.

Честита Нова година!

Честита Новата 2013 година на всички зрители на Folkmusic TV!
Благодарим Ви сърдечно, че изкарахте Нова година заедно с нас и отбелязахме небивал досега телевизионен рейтинг. Доволни сме, че се забавлявахте с нашата телевизия цяла нощ. Не забравяйте, че тя нямаше да се случи, ако не беше съдействието на K.A.PROmotions.
Екипът на сайта ви благодари за доверието, че избирате нас, за да се информирате за любимата си музика. Обещаваме ви нови и интересни изненади през годината и искрено се надяваме заедно да успяваме да бъдем необходимия коректив на музикалните таланти.
Пожелаваме на всички крепко здраве, успешни начинания и щастлив живот! Добро да правите и добро да срещате!
Честита Новата 2013 година на изпълнителите, музикантите и авторите! Нека да ни радват с хубава музика и хитови песни!
Вижте част от Новогодишната ни програма:

Камелия: През всичко съм преминала!

През 2012-та Камелия пусна две нови песни - едната представи на Годишните награди на "Планета", а другата на концерта по случай 11-тия рожден ден на музикалния канал. И двете нямат видеоклипове. И ако за "Лошо действаш ми" певицата отдавна заяви, че е решила да не снима клип, то за "Щипни ме" обеща да заснеме специално видео.
Феновете от своя страна се надяват Камелия да бъде по-активна през 2013-та година в представянето на нови сингли. За един от следващите проекти на фолк звездата вече се знае, че е по музика и аранжимент на Alek Sandar. Наскоро двамата се запознали по време на клубно участие на певицата.Той направил специална песен, а текстът е на Траяна Каписъзова.
"Тази песен съществува, има текст, има музика, той прави аранжимента, остава да бъде записана, но понеже не бързам, а и не обичам нещо като запиша, просто да го държа, затова изчаквам за записа. Тя ще бъде пусната като сингъл или може би в проектът, който предстои да пускам" - разказа Камелия в "Открит микрофон".
"Аз имам песни за албум, въпросът е кога да го пусна, в кой точно момент" - заяви фолк звездата. Тя подчерта, че не забравя и старите си песни. Освен че ги включва в своя клубен репертоар, някои от песните, които не са клипирани, може и да се сдобият с ТВ версии.
Като пример изпълнителката посочи парчето "Дъжд от самота", което е от "Проект 13". "Обвиняват ме, че поне една телевизионна версия не съм направила на тази песен, но пък може би тепърва предстои" - сподели тя.
Камелия е на мнение, че заснетите песни от промоции или в ТВ програми не виждат задълго бял свят. "Отиваш на промоция, пееш песен и има моменти, в които само един път я завъртят и после изчезва. Прекалено много песни, прекалено много клипове, прекалено много музика и е трудно да бъдат завъртени. Някак си приоритетите са в по-динамичните парчета и по-водещите, актуални имена и понякой път човек си казва: "Защо да ходя в тази програма, като след това така или иначе няма да бъде завъртяна песента" - на мнение е тя.
Запитана дали има смисъл да се пускат много нови заглавия в музикалните албуми, ако не се заснемат клипове на всички песни, Камелия подчерта:
"Зависи кой изпълнител си и зависи с каква нагласа са към теб. Има изпълнители, които може да направят 5 видеоверсии и 5-те страшно много да се въртят. Всичко е индивидуално. Няма схема - това правиш, това се получава. Може да направиш адски скъп клип и може да ти бъде спрян. Може някой да се подразни и да ти бъде обран от ефира. Може да имаш много хитове, пък да нямаш участия, защото един продуцент и една фирма не могат да ти дадат участия, ако няма търсене за теб, но могат да ти спрат участия, могат да ти ги ограничат. Тази схема на работа съществува и това не е тайна. През всичко съм преминала!" - обясни фолк звездата на "Пайнер", която вече 16 години е сред най-актуалните имена в жанра.

Цветелина Янева стартира 2013-та с нов клип

Цветелина Янева реши да направи новогодишен подарък на своите почитатели и ще ги зарадва с чисто нов видеоклип.
Още в първите минути на Новата 2013 година Folkmusic TV ще завърти премиерно новото видео на фолк звездата на музикалния канал.
Лентата е към "Още ли" - една от новите песни на Цветелина Янева, която е включена в албума й - "Мога пак".